Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server is een zeer veel gebruikt database platform.

Ook Exact Globe en Exact Synergy maken gebruik van die database. Globe en Synergy gebruiken overigens een grotendeels identieke databasestructuur waardoor real-time uitwisseling van data mogelijk is.

Actuele versies zijn SQL Server 2016, 2014 en 2012, maar ook SQL 2008 (R2) wordt nog toegepast. SQL 2005 en lager echter niet meer.

Dit database platform is ‘open’, wat betekent dat het mogelijk is vanuit externe software volgens standaard protocollen verbinding te maken met de data in de database. Dat kan bijvoorbeeld via het ODBC protocol, maar de nieuwste MS Office software kan de SQL Server ook direct benaderen.

De gegevens kunnen gefilterd opgevraagd worden. Dat kan binnen SQL Server gedefinieerd worden (met ‘views’ of ‘stored procedures’), maar ook door software waarin de data wordt gekoppeld, zoals Crystal Reports of met MS Query in MS Excel of MS Access. Hierdoor is het mogelijk uit zeer grote databases toch snel en overzichtelijk informatie te verzamelen.

SQL Server heeft ook een eigen rapportagetool ‘aan boord’, zie deze pagina.:

Ik heb bij diverse projecten uitgebreide ervaring opgedaan met SQL Server in combinatie met Exact Software. De database opbouw van Exact Globe en Exact Synergy ken ik dan ook goed.

SQL Server Fabrikant: Microsoft
Website: www.microsoft.com
Prijs vanaf (excl.btw):

€ 350,-

SQL_Server_Management_Studio

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.