Implementatie

Als de keus voor het nieuwe systeem is gemaakt, en de hardware en software zijn geïnstalleerd, begint de implementatie.

Onder leiding van de interne projectleider (kent het bedrijf), ondersteund door de externe projectleider (heeft ervaring met implementaties) en de consultant (met grondige kennis van de software), worden volgens een vooraf vastgesteld plan de procedures en werkinstructies opgesteld en in verschillende fasen uitgewerkt en getest.

De pakketinstellingen worden aangepast aan de gewenste werkwijze, zodat een optimale aansluiting tussen de ’theorie’ van de software en de ‘praktijk’ van de dagelijkse bedrijfsvoering wordt bereikt.
Ook worden gebruikerstrainingen verzorgd en wordt ruim aandacht besteed aan de ontwikkeling van modellen voor managementrapportages op verschillende niveaus.

Al deze activiteiten worden uitgevoerd in een testomgeving, die regelmatig wordt getoetst aan de werkelijkheid door het uitwerken van testcases.

De uitvoering van dit project vergt een forse inspanning van de betrokken medewerkers, in tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Het is daarom van groot belang dat zij (en vooral de interne projectleider) volop gesteund worden door het Management Team, dat in de organisatie moet optreden als sponsor van het project.

De begeleiding door de consultant bestaat uit periodieke bedrijfsbezoeken.
De consultant adviseert en instrueert over:

  • de inrichting van pakketinstellingen,
  • procedures en werkinstructies,
  • toepassing van de software en de inrichting van de bestanden,
  • de verschillende rapportagetools en bouwt eventueel zelf mee aan complexe modellen,
  • bewaking van de projectvoortgang (echter, de interne projectleider blijft hiervoor hoofdverantwoordelijk).

Verder kunnen diverse uitvoerende werkzaamheden, zoals conversies, het aanmaken van bestanden, technische koppelingen en dergelijke aan de consultant uitbesteed worden.

Van Vreumingen MT Support beschikt over jarenlange ervaring met implementatie van diverse automatiseringssystemen, waaronder Exact Globe, Exact Synergy, Crystal Reports, MS SQL Server, MS Reporting Services, MS Office en diverse conversietools.

Heeft u interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neemt u dan contact met mij op, bijvoorbeeld via dit formulier.

Exact consultant sinds 1998.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.