Management informatie
U heeft de administratie op orde. Er wordt veel werk verzet om de relevante gegevens van het bedrijf daarin in te voeren. En dat gaat steeds beter, steeds efficiënter, steeds meer.
Dus niks “Garbage in”, maar hoe zit het met “garbage out”?
Hoe krijgt u al die informatie op een zinnige, leesbare manier weer eruit?
Hoe vertaalt u al die data naar informatie waarop u de juiste beslissingen kunt baseren?
Met rapportagemodellen wordt de informatievoorziening gestroomlijnd.
De meeste geautomatiseerde administratiesystemen bieden ruime mogelijkheden voor de ontwikkeling van bedrijfsspecifieke rapportages.
Ook zijn er veel ‘reporting tools‘ op de markt waarmee uw data gefilterd en gepresenteerd kan worden. Aan de techniek hoeft het niet te liggen.
De verleiding is dan groot om bij elk verzoek om informatie uit de organisatie direct een nieuw overzicht te ‘bouwen’, met als gevolg een onoverzichtelijk aantal verschillende rapportages, waaruit op den duur niet meer het juiste overzicht kan worden geselecteerd.
In plaats van veel tijd te investeren in de ontwikkeling van nieuwe reports, is het beter vóóraf de informatiebehoefte in kaart te brengen en de rapportagemodellen daarop af te stemmen.
De kunst is, om de rapportages te laten aansluiten aan de informatiebehoefte.
Daarom moeten we eerst vaststellen welke informatie nodig is voor het management: “Pull” en niet “Push”.
Dan zoeken we uit waar de betrokken gegevens in de databases staan, en of de invoer daarvan overeenstemt met het informatiedoel.
Tenslotte kunnen we de filters definiëren en uiteindelijk het rapportagemodel.
Ik kan u helpen bij het inventariseren van de informatiebehoefte en ook bij de ontwikkeling van de rapportages met diverse software, waaronder MS SQL Reporting Services, Crystal Reports, Easy List, MS Query en MS Excel.
Geef een reactie