Sumatra dashboard

Sumatra is een mooie tool voor dashboards op Exact data.

Een goed dashboard brengt de gegevens vlot en helder in beeld en toont niet meer en niet minder dan wat nodig is voor snelle en correcte interpretatie.

Sumatra

Dat vergt grondige voorbereiding en overleg met de doelgroep, technisch slimme uitwerking, die rekening houdt met de capaciteit van de infrastructuur, introductie aan de gebruikers en verwerking van hun terugkoppeling tot de informatievoorziening voor iedereen duidelijk en hanteerbaar is.

Voor een fabrikant van zeilboten heb ik in Sumatra een dashboard gemaakt dat de budgetteringen en realisaties van productie-uren en -materialen in beeld brengt voor individuele boten en groepen per boottype.

Dat gaat om miljoenen records uit de databases van Exact Globe en Exact Synergy, die in het dashboard gegroepeerd en gesorteerd worden. Om de server niet te overbelasten is ervoor gekozen om de te presenteren data onder te brengen in een aantal cachetabellen die dagelijks worden bijgewerkt. Het dashboard kan alle data uit die cachetabellen in een fractie van een seconde laden en soepel presenteren.

Met dit ene dashboard kon een groot aantal handmatige lijstjes afgeschaft worden, omdat iedereen nu één centraal overzicht kan hanteren, waarvan voor iedereen duidelijk is wat de cijfers betekenen.

Exact consultant sinds 1998.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.