Uitwisseling artikelbestand

Een handelsfirma start een nieuwe administratie op voor een dochteronderneming in de VS. Deze dochter koopt artikelen van de moederonderneming volgens een specifieke prijslijst. De meeste artikelgegevens zijn voor beide ondernemingen gelijk, maar er zijn ook verschillen. Daarom kunnen de artikelen niet blindelings worden overgenomen.

In Orbis BPA heb ik een taak gebouwd die de gegevens uit het artikelbestand van de moederonderneming ophaalt, inclusief de verkoopprijs uit de prijslijst die voor de dochteronderneming geldt.

De taak koppelt de brongegevens aan de relevante velden in de doeladministratie, waarbij de prijslijstprijs van de moederonderneming in de dochteronderneming wordt ingelezen als inkoopprijs en kostprijs. Ook wordt bijvoorbeeld het vaste magazijn van de dochteronderneming ingevuld en de Amerikaanse artikeltypering.

De kwaliteit van de gegevens wordt door dezelfde taak bewaakt. Zo controleert de taak of er in het bronbestand een artikelgroep of eenheid wordt gebruikt, die in de doeladministratie nog niet bestaat. Als dat gebeurt, dan wordt het betrokken artikel overgeslagen en wordt de artikelbeheerder per mail geïnformeerd.

Exact consultant sinds 1998.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.